Първият медицински хеликоптер е вече боядисан и готов в Италия. Идната

...
Първият медицински хеликоптер е вече боядисан и готов в Италия. Идната
Коментари Харесай

Добри новини: В началото на февруари медицински хеликоптери ще превозват пациенти в България

Първият медицински хеликоптер е към този момент оцветен и подготвен в Италия. Идната седмица ще изпратим инженер и пилоти, които ще одобряват дефинитивно машината. Той ще бъде в България до края на януари, защото ще лети дотук. Това са общо 6 машини, а още 2 ще бъдат закупени. В началото на февруари към този момент ще могат да се транспортират пациенти. Това сподели министърът на превоза за Интервюто на NOVA. 

Според него до края на януари ще има 8 лицензирани площадки. " Общата численост на евентуални претенденти за лечебни заведения са 28. На първо време желаеме на всеки периметър, в който работи хеликоптер, да има най-малко две приемащи лечебни заведения ", съобщи той. 

По думите му би трябвало да бъдат върнати полигоните със симулация на атмосферни условия. " Симулират се условия като при проливен дъжд, по този начин се получава хлъзгава настилка и ниско сцепление, противоположни виражи. По този метод при рискови обстановки водачите ще се приготвят по какъв начин да реагират, ще знаят какви придвижвания да извършат. Това са полигони за безвредно шофиране. Тази концепция би трябвало да стане действителност час по-скоро ", счита министърът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР